Uskoro kredit za KAP

Bez autora
Jun 10 2010

Crnogorska Vlada je danas usvojila Informaciju o rezultatima pregovora između predstavnika Ministarstva finansija, Dojče banke i podgoričkog Kombinata aluminijuma o kreditnom aranžmanu za tu kompaniju vrijednom 22 miliona eura. Pregovori o kreditu privedeni su kraju, a stekli su se uslovi da Ministarstvo dobije saglasnost Vlade da potpiše garanciju za taj kreditni aranžman. Korisnik kredita biće KAP, a polovina novca biće upotrijebljena za izmirenje obaveza dobavljačima, prije svega plaćanje električne energije Elektroprivredi. Drugi dio kredita će biti usmjeren u investicije u cilju povećanja proizvodnje. Sada ostaju pregovori o restrukturiranju starih obaveza KAP-a, koji će duže trajati jer su kompleksniji.

Uskoro kredit za KAPCrnogorska Vlada je danas usvojila Informaciju o rezultatima pregovora između predstavnika Ministarstva finansija, Dojče banke i podgoričkog Kombinata aluminijuma o kreditnom aranžmanu za tu kompaniju vrijednom 22 miliona eura.

Potpredsjednik Vlade i ministar finansija Igor Lukšić saopštio je, nakon sjednice, da su pregovori o kreditu privedeni kraju, kao i da se se stekli uslovi da Ministarstvo dobije saglasnost Vlade da potpiše garanciju za taj kreditni aranžman.

Korisnik kredita biće KAP, a polovina novca biće upotrijebljena za izmirenje obaveza dobavljačima, prije svega plaćanje električne energije Elektroprivredi, kazao je Lukšić.

Dodao je da će drugi dio kredita biti usmjeren u investicije u cilju povećanja proizvodnje.

Sada ostaju pregovori o restrukturiranju starih obaveza KAP-a, koji će duže trajati jer su kompleksniji, rekao je Lukšić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik